perjantai 8. huhtikuuta 2011

Spring Break!

Jahuu! Wuhuu! Jne.!

Ei sitä uskois, että kaikki vaihtokevään kontaktiopinnot ovat taakse jäänyttä elämätä. Huhhuh. Näin se vain kuitenkin on, että lukuunottamatta Walesin historia-kurssin viimeistä fieldtrippiä ja päätösluentoa kaikki kasvatustieteiden kurssit ovat luentojen ja demojen osalta päättyneet. Viimeinen opintoviikko meni rattoisasti muutamaa loppuseminaarityötä esitellen ja muiden vastaavia seuraillen. Pitkälti samanmoista meininkiä kuin kotoisessa Jyväskylässäkin, tosin uskallan rehellisesti väittää Jyväskyläläisten tovereideni esitelmänpitotaitoja varsin paljon paremmiksi kuin täkäläisten opiskelijoiden. Esitelmät luettiin pitkälti suoraan paperista hiljaisesti sopertaen, ilman katsekontaktia yleisöön. Tuntui, kuin monella olisi ollut hirveä kiire saada esitys mahdollisimman nopeasti loppuun. Kukaan yleisöstä ei esittänyt juuri koskaan kommentteja esityksistä ja keskustelu, jos sitä oli yhtään, oli aika väkinäistä ja vaivaantunutta. Toki joukkoon mahtui hienojakin esityksiä, mutta kokonaiskuva jäi mieleeni aika vaisuna. Ja eroja oli myös eri vuosikurssien välillä. Siinä missä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat jännittivät ja hikoilivat esitelmiensä kanssa, olivat vanhempien vuosikurssien opiskelijat jo selvästi rutinoituneempia esitelmänpitäjiä. Valehtelisin jos väittäisin, ettei itseäni olisi yhtään jännittänyt ennen omaa ensimmäistä esitysvuoroani. Homma meni kuitenkin varsin buenosti ja selvisin ilman suurempia takelteluja ja hätäilyjä. Ja luulipa eräs paikallinen minua ihan täkäläiseksikin kun tuli luennon jälkeen kyselemään, olenko Walesista vai Englannin puolelta kotoisin! :) Hah.

Kaikki hommat eivät kuitenkaan vielä ohi, vaan toukokuussa on palautettava vielä aimo osa lopuista kurssitöistä. Varsinaisia tenttejä ei meikäläisen kursseihin kuulu, vaan kurssiarvosanat muodostuvat esseiden ja muiden esitelmien pohjalta. Niiden parissa saan sitten aikani kuluksi pääsiäisenä väkertää, jahka reissusta palailen.

Ennen kuin siirryn tarkemmin tulevan lomareissun yksityiskohtiin, kertaan vielä nopeasti viime lauantaisen Music Societyn kevätkonsertin annin! Kyseessä oli varsin hieno tilaisuus, jossa kuultiin niin Music Societyn sinfoniaorkesterin kuin kuoronkin esityksiä. Homma huipentui Alexander Borodinin säveltämään Polovtsian Dances-teokseen, jonka esitimme sinfoniaorkesterin kanssa yhdessä. Kova meininki! Yleisöä oli saapunut mukavasti paikalle ja välittömän palautteen mukaan musiikki oli ollut paikallaolijoiden mieleen. Jenkkiystäväni Laurenin vanhemmat innostuivat ylistämään meininkiä jopa huikeaksi. Ilmeisesti homma ei mennyt aivan täysin perseelleen, sillä orkesterin kapellimestarina toiminut Nick suitsutti myös tämän kevään konserttia kenties kaikkien aikojen parhaaksi, mitä hän on nähnyt. Kovasti hän kiitteli myös meidän vaihtareiden panosta ja kehotti olemaan ylpeitä, että olimme valinneet juuri tämän kevään vaihtokevääksemme! Kaveri on kaikin puolin todella lahjakas musiikki-ihminen, joka tekee parhaillaan musiikin tohtoriopintoja Bangorissa ja on toiminut kuoron- ja orkesterinjohtajana Music Societyssä jo useamman vuoden. Hänestä varmasti kuullaan vielä laajemmallakin. Joka tapauksessa konsertti oli hieno kokemus itsellenikin ja en usko kokemuksen ihan heti mielestä unohtuvan. Konsertin jälkeiset klubikekkerit olivat sitten vielä oma lukunsa. Kahden punnan pääsymaksulla sai mahaansa ahtaa niin paljon herkkuja kuin vain pystyi, ja kakut ja muut naposteltavat huuhdeltiin alas Music Societyn vaarallisen kuuluisalla omalla punssilla. Punssia menikin sitten kahden ensimmäisen tunnin aikana kokonaiset neljä isoa tynnyrillistä ja punssia tarjoilleet herrasmiehet olivat yhtä ihmeissään kuin sitä (varoituksista huolimatta) liikaa nauttineet muusikot. Tanssi ja ilonpito jatkui vielä monta tuntia punssin loppumisen jälkeenkin ja ilta tarjosi allekirjoittaneella hienon mahdollisuuden tutustua paremmin paikallisiin opiskelijoihin. Mukavata porukkaa! Suomitietoutta jaoin porukalle opettamalla perinteiset Kippikset ja Hölkynkölkynit sekä soitattamalla Fröbelin Palikoita Youtubesta. :)

Mutta näin. Tällä hetkellä ajatukset ovat pitkälti jo huomisessa ja tulevassa Irlannin ja Skotlannin reissussa. Rinkka alkaa olla pakattu ja jääkaappikin melkein tyhjennetty! Huomenaamuna hyvissä ajoin suuntaamme junalla läheiseen Holyheadin kaupunkiin, josta nappaamme lautan kohti Dublinia. Matkaan lähtevät siis minun lisäkseni suomalaiset Tiia ja Veera, saksalaiset Christian ja Anna, luxemburgilainen Vera ja itävaltainen Laura. Dublinissa olemme perillä juuri sopivaan aikaan, jotta ehdimme Tiian ja Veeran kanssa äänestämään Eduskuntavaaleissa. Hienoa, että mahdollisuus avautui eteemme matkan varrella. Täytyyhän sitä edes oman äänen verran vaikeuttaa Persujen porskutusta! ;) Dublinista nappaamme pari vuokra-autoa, jolla kruisailemme heti suorinta tietä Kilkennyyn, jossa vietämme ensimmäisen yön. Sen jälkeen vuorossa ovat Cork, Killarney ja Galway, joissa jokaisessa vietämme yhden päivän ja yön. Ensi keskiviikkona palaamme Dubliniin, jossa porukkaan liittyy vielä saksalainen Jill. Dublinissa hengailemme sitten aina lauantaihin asti, jolloin lennämme Skotlannin puolelle Glasgowhon. Kolmen Glasgow-yön jälkeen suuntaamme vielä Edinburghiin, jossa vietämme reissumme viimeiset kolme päivää. Takaisin Bangorissa ollaan siis näillä näkymin kahden viikon päästä. Reissusuunnitelmista ja matkakohteista en tässä yhteydessä jaksa enempää kertoilla, mutta yritän päästä matkan aikana kerran tai pari koneella kirjoittamaan kuulumisia. All I can say, it's gonna be freakin' awesome! :)

Tällä kertaa jätän kuvat lisäilemättä, sillä semmoisia ei juuri ole. Yritän saada hommattua kaverilta konserttikuvia, sillä oma kamerani toimi videoinnin apuvälineenä. Toivottavasti saan konserttikuvat itselleni kans joskus!

Näillä kuvioilla ja sanoilla mennään etiäpäin. Kesä on tullut kohisten ja tänään otettiin taas laiturilla arskaa ja syötiin jäätelöä! Lomafiiliksiin on siis jo kivasti päästy. Nyt ei pariin viikkoon mietitä mitään opiskeluun liittyvää vaan otetaan se kaikki ilolla vastaan, mitä Irlannilla ja Skotlannilla on meille tarjottavana!

Eläkää hyvin ja pitäkää huolta! Minäkin yritän! :)

Vili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti