keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Eka opintoviikko paketissa!

Tervehdys!

Nyt se olis sitten ensimmäinen viikko pulkassa opintojen osalta! Onhan tämä kieltämättä aika siisti juttu, että sai kaikki luennot ja demot maanantai-keskiviikko-akselille. Ehtii sitten pitkinä viikonloppuina puuhailemaan yhtä jos toista.

Opinnoista sananen.

Luennot eivät olleet suuria massaluentoja, jossa luennoitsija olisi yksin jaaritellut pitkiä pätkiä opiskelijoiden tehdessä muistiinpanoja, vaan ne olivat hyvinkin demomaisia. Tosin opiskelijoita per kurssi on yli 30, joten ryhmäkoot ovat hieman suuremmat kuin Jyväskylässä. Ensimmäisellä viikolla jokaisen kurssin kohdalla lähinnä käytiin läpi kurssiaikataulut ja kurssiin liittyvät tehtävät. Varsinainen puurtaminen siis alkaa vasta ensi viikolla. Vähäisten kontaktiopetustuokioiden vuoksi itsenäisen opiskelun määrä ja arvo on ymmärrettävästi sitäkin suurempi.

Kasvatustieteen kurssit olivat siis kauttaaltaan mielenkiintoiselta kalskahtavia. Vielä en tosin ole aivan varma, olenko enemmän ärsyyntynyt vai huvittunut paikallisten fuksien meiningeistä. Esittelykierroksilla kun lähes jokainen 19v fuksijätkä kertoi rakastavansa ryyppäämistä, nopeita autoja, kauniita mimmejä ja tietokoneen ääressä istumista :) Paikalliset kasvatustieteen miesopiskelijat ovat kuitenkin täällä lähes sukupuuton partaalla keikkuva luonnonvara. Olin nimittäin kahdella neljästä kasvatustieteen kurssista ainoa miessukupuolen edustaja reilun kolmenkymmenen naisopiskelijan keskellä. Tähänhän on jo tietysti Suomessa tottunut mutta muutama miespuolinenkaan opiskelijatoveri ei välttämättä olisi ollut pahitteeksi. Noh näillä mennään, mitäs minä tässä valitan ;)

Hieman säätämistä kurssihommien kanssa on vielä edessä, sillä elinikäisen oppimisen laitoksen kurssi "Understanding modern world" oli kirjaimellisesti laitoksen nimen mukainen. En etukäteen ihan arvannut että kurssitoverini olisivat harmaahapsisia vanhoja jermuja ja keski-iän jo kauan sitten ylittäneitä rouvia! Kurssi oli siis muotoiltu nimenomaan ikääntyviä ihmisiä ajatellen. Ihan niin kuin ikääntyvien yliopiston keskiviikkoiset istunnot Jyväskylässä, you know. Eli nyt pitää siis jostain kaivella vielä jokin muu kurssi omaan kalenteriin kevääksi. Yritän vielä havitella todennäköisesti jotain kasvatustieteen kurssia, jotta saisin järkevän ja mielekkään kokonaisuuden aikaiseksi. Yksi vaihtoehto (eikä mikään huono sellainen) on tietysti myös opiskella Walesin kulttuurihistoriaa ja jopa kieltäkin. Katsotaan nyt, toivottavasti saan pian asian ratkaistuksi!

Opintojen makuun pääsemisen lisäksi tutustuimme eilen yliopiston eri opiskelijaklubien toimintaan kampuksella järjestetyillä messuilla. Opiskelijoille on kyllä täällä tarjolla jos jonkinlaista vapaa-ajan toimintaa aina larppauksesta syvänmerensukellukseen! Itse aion vakavasti harkita osallistumista yliopiston pöytätennis- ja biljardiklubin toimintaan kevään aikana. Porukka vaikutti erittäin mukavalta ja tilat treenaamiseen ja pelaamiseen ovat vähintäänkin kelvolliset! Jos Akki-jätkät lukee tätä niin syytä on treenata myös siellä koto-Suomessa, muuten teillä ei oo kesällä mitään mahkuja :) Muah!
Musahommiakaan ei onneksi tarvitse täysin unohtaa täällä ollessa. Yliopiston kuoro treenaa aina tiistai-iltaisin, joten pitääpä mennä sinne väijymään meininkiä heti ensi viikolla, kun tuo elinikäisen oppimisen kurssikin häviää kalenteristani. Musiikin kursseista täytyy muuten vain ohimennen tässä yhteydessä sanoa, että tarjolla olisi ollut mielettömästi mielenkiintoista opiskeltavaa, mutta kaikki tällaiset kurssit olivat sitten tietenkin koko vuoden kestäviä kokonaisuuksia, joihin ei siis ollut mitään mahkuja päästä mukaan. Olipahan kertakaikkisen ikävä homma se, höh.

Mutta muuten homma toimii, sano Wili kun homma toimi.
Viikonlopuksi luvassa mahdollisesti reissua Chesteriin, Jau!

Palaamisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti