keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Please could you sign this form for me?

Hellurei ja hellät tunteet!

Eilinen tervetuliaispäivä oli kikkailua täynnä aamuvarhaisesta yöhön saakka. Ennen aamukymmeneltä alkanutta tervetuliaistilaisuuta ehdimme käydä Tiian kanssa maksamassa asukastoimistolla ensimmäisen kuun vuokran ja hoitamassa viimeiset kämppään liittyvät toimenpiteet. Kymmeneltä kokoonnuimme sitten kaikkien kevään 2011 Erasmus-vaihtareiden kanssa yhteen ja Bangorin yliopiston Erasmus-koordinaattori Andrew alkoi opastamaan meitä Bangorin yliopiston tavoille.



Tilaisuudessa saimme nettitunnukset ja salasanat sekä ohjeet kursseille ilmoittautumiseen ja oikeastaan kaikkeen mahdolliseen. Nopean esittäytymiskierroksen aikana selvisi nopeasti, että suurin osa vaihtariporukasta on Jenkeistä ja Saksasta. Lisäksi edustusta löytyy Italiasta, Ranskasta, Espanjasta ja monesta muusta Euroopan maasta. Suomalaisia meitä on täällä neljä, minä ja Tiia Jyväskylästä ja Suvi ja Veera Kuopiosta.

Infotilaisuuden jälkeen lähdimme hakemaan opiskelijakorttejamme kirjastolta. Totesimme kuitenkin, että kaikki muut olivat suunnitelleet tekevänsä juuri samoin ja jonot olivat karmeat. Näinpä suuntasimme lounastamaan suomalaisporukalla läheiseen ravintolaan, jossa nautimme ensimmäiset fish & chips- ja hampurilaisateriat. Ihan Ilokiven hinnoille ei päästy, mutta 2,5 puntaa riittävänkokoisesta hampurilaisateriasta ei mielestäni ollut liian paljon :)

Lounaan jälkeen kävimme ostamassa uudet prepaid-liittymät kevääksi. Itse jouduin ostamaan uuden Nokialaisen, sillä sim-kortti ei suostunut yhteistyöhön vanhan kapulani kanssa. Noh, onpahan nyt sitten ainakin toimiva luuri täällä kevään käytössä! Ja prepaid-kauppahan oli kaikkiansa erittäin edullinen, vain 10 puntaa.

Kun uudet liittymät oli hommattu, kävimme kirjastolta hakemassa opiskelijakorttimme, jotka aivan Suomen tavoin toimivat myös kirjastokorttina ja nettiluokkiin sisäänpääsyavaimena. Saksalaiset ihmettelivät korttimme kuvat nähdessään: "Why so serious?" :) Niinpä.

Seuraava tehtävä oli opintosuunnitelman ja kurssivalintojen teko. Kävelimme keskustasta asuinalueellemme Normal Sitelle, joka siis samalla on yksi yliopiston kampuksista. Tapasimme kasvatustieteiden laitoksen vaihtovastaavan Brynin, joka osoittautui aivan mahtavaksi mieheksi! Brynin avustuksella tutkailimme, mitä kursseja meillä on mahdollista keväällä opiskella ja mitä ei. Aivan kaikkia kursseja emme saaneet vielä eilen lukkoonlyötyä, vaan sovimme tapaamisen uudelleen tälle päivälle. Isoin ero Suomeen koskien kursseille ilmoittautumista on siinä, ettei mihinkään kursseille voi ilmoittautua internetissä. Kun olet ensin katsonut, järjestetäänkö haluamasi kurssi, täytyy sinun sen jälkeen etsiä käsiisi kurssin pitäjä ja pyytää tältä kohteliaasti suostumus kurssille osallistumisen hyväksymiseksi. "Please could you sign this form for me." --> "Thank you very much." Ja sitä rataa!

Illalla kaikille uusille vaihtareille oli järjestetty vapaamuotoisempi häppeninki paikallisessa Bar Unossa. Tarjolla oli herkullista ruokaa ja hanatuotteiden edullisuus yllätti (ei konkreettisesti :) ) ensimmäistä kertaa suomalaisen vaihtarin. Ruokailun yhteydessä oli helppo jutustella ja tutustua paremmin uusiin ystäviin, ja löysimme suomalaisten kanssa itsemme pian jenkkien ja saksalaisten pöydistä. Porukka oli rentoa ja mukavaa ja yhteinen sävel alkoi löytyä nopeasti. Loppuillaksi suunnistimmekin sitten porukalla vielä yläkaupungin baareja kiertelemään. Mahdolliset arvuuttelut suomalaisten englanninkielen taidoista sai jättää sille tielleen viimeistään siinä vaiheessa, kun jenkit ihmettelivät, kuinka voimme puhua niin sujuvaa englantia, vaikka oma kielemme on jotain ihan käsittämätöntä ja olemme niin kaukaa pohjoisesta kotoisin! Olihan se jopa lähes imartelevaa :)



Mutta siis tällä viisiin! Nyt täytyy lähteä lounastamaan ja sitten sumplimaan kurssijutut kuntoon. Sääkin näyttäisi olevan mitä mainion (vajaat +10astetta ja aurinko paistaa) joten mukava lähteä ulkoilemaan kohti keskustaa!

Palaamisiin,
Wili

1 kommentti:

  1. Mahtavalta kuulostaa hommat siellä lätäkön toisella puolella! :)

    VastaaPoista